会员登录 会员注册

泉州七中

当前位置:泉州七中>> 课程中心>> 英语>> 高二>> 练习测试>>正文内容

2013年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷I)

发布时间:2017年12月08日 来源: 阅读次数:

2013年普通高等学校招生全国统一考试·全国卷I  

英语  

(时间:120分钟 分值:120)  

  

第一部分 听力(共两节, 满分30)  

第一节(5小题; 每小题1. 5, 满分7. 5)  

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。  

1. What does the man want to do?   

A. Take photos.      B. Buy a camera.   

C. Help the woman.   

2. What are the speakers talking about?   

A. A noisy night.                        B. Their life in town.   

C. A place of living.   

3. Where is the man now?   

A. On his way.                     B. In a restaurant.   

C. At home.   

4. What will Celia do?   

A. Find a player.                       B. Watch a game.   

C. Play basketball.   

5. What day is it when the conversation takes place?   

A. Saturday.                B. Sunday.             C. Monday.   

第二节(15小题; 每小题1. 5, 满分22. 5)  

  听下面5段对话。每段对话后有几个小题, 从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。  

听第6段材料, 回答第67题。  

6. What is Sara going to do?   

A. Buy John a gift.   

B. Give John a surprise.   

C. Invite John to   France  .   

7. What does the man think of Sara’s plan?   

A. Funny.                               B. Exciting.                       C. Strange.   

听第7段材料, 回答第89题。  

8. Why does Diana say sorry to Peter?   

A. She has to give up her travel plan.   

B. She wants to visit another city.   

C. She needs to put off her test.   

9. What does Diana want Peter to do?   

A. Help her with her study.   

B. Take a book to her friend.   

C. Teach a geography lesson.   

听第8段材料, 回答第10~12题。  

10. Why does the man call the woman?   

A. To tell her about her new job.   

B. To ask about her job program.   

C. To plan a meeting with her.   

11. Who needs a new flat?   

A. Alex.                    B. Andrea.                     C. Miranda.   

12. Where is the woman now?   

A. In   Baltimore  .                  B. In   New York  .                   C. In  Avon .   

听第9段材料, 回答第13~16题。  

13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant?   

A. Where the restaurant is.   

B. Whether the prices are low.   

C. How well the food is prepared.   

14. When did Jan begin to write for a magazine?   

A. After he came back to   Sweden  .   

B. Before he went to the   United States  .   

C. As soon as he got his first job in 1982.   

15. What may Jan do to find a good restaurant?   

A. Talk to people in the street.   

B. Speak to taxi drivers.   

C. Ask hotel clerks.   

16. What do we know about Jan?   

A. He cooks for a restaurant.   

B. He travels a lot for his work.   

C. He prefers American food.   

听第10段材料, 回答第17~20题。  

17. What do we know about the Plaza Leon?   

A. It’s a new building.       B. It’s a small town.   

C. It’s a public place.   

18. When do parents and children like going to the Plaza Leon?   

A. Saturday nights.          B. Sunday afternoons.   

C. Fridays and Saturdays.   

19. Which street is known for its food shops and markets?   

A.   Viadel Mar Street  .   

  B. Fernando Street  .   

  C. Hernandes Street  .   

20. Why does the speaker like   Horatio Street   best?   

A. It has an old stone surface.   

B. It is named after a writer.   

C. It has a famous university.   

第二部分 英语知识运用(共两节, 满分45)  

第一节 单项填空(15小题; 每小题1, 满分15)  

ABCD四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。  

21. —Why, this is nothing but common vegetable soup!  

    , madam. It’s our soup of the day.   

A. Let me see       B. So it is  

C. Don’t mention it              D. Neither do I  

22. They might just have a place    on the writing course—why don’t you give it a try?   

A. leave           B. left          C. leaving         D. to leave  

23. Try not to cough more than you can    since it may cause problems to your lungs.   

A. check                B. allow                       C. stop                           D. help  

24. If we    now to protect the environment, we’ll live to regret it.   

A. hadn’t acted    B. haven’t acted  

C. don’t act          D. won’t act  

25. Tony can hardly boil an egg, still    cook dinner.   

A. less                  B. little                      C. much                     D. more  

26. Police have found    appears to be the lost ancient statue.   

A. which              B. where                    C. how                            D. what  

27. When I first met Bryan I didn’t like him, but I    my mind.   

A. have changed  B. change  

C. had changed    D. would change  

28. The driver wanted to park his car near the roadside but was asked by the police    .   

A. not to do         B. not to  

C. not do             D. do not  

29. The door    open, no matter how hard she pushed.   

A. shouldn’t             B. couldn’t  

C. wouldn’t              D. mightn’t  

30. At the last moment, Tom decided to    a new character to make the story seem more likely.   

A. put up                  B. put in  

C. put on                   D. put off  

31. India attained    independence in 1947, after    long struggle.   

A. 不填; a                      B. the; a  

C. an; 不填               D. an; the  

32. There’s no way of knowing why one man makes an important discovery  

    another man, also intelligent, fails.   

A. since                     B. if                     C. as                    D. while  

33. “You can’t judge a book by its cover, ”    .   

A. as the saying goes old                            B. goes as the old saying  

C. as the old saying goes                            D. goes as old the saying  

34. It was a real race    time to get the project done. Luckily, we made it.   

A. over                           B. by                    C. for                   D. against  

35. The sunlight is white and blinding,     hard-edged shadows on the ground.   

A. throwing              B. being thrown  

C. to throw               D. to be thrown  

   

第二节 完形填空(20小题; 每小题1. 5, 满分30)  

  阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(ABCD), 选出可以填入空白处的最佳选项。  

I went to a group activity, “Sensitivity Sunday”, which was to make us more  

 36 the problems faced by disabled people. We were asked to“ 37 a disability”for several hours one Sunday. Some members,  38 , chose to use wheelchairs. Others wore sound-blocking earplugs(耳塞)or blindfolds(眼罩).   

  Just sitting in the wheelchair was a 39 experience. I had never considered before how 40 it would be to use one. As soon as I sat down, my 41 made the chair begin to roll. Its wheels were not 42 . Then I wondered where to put my 43 . It took me quite a while to get the metal footrest into 44 . I took my first uneasy look at what was to be my only means of 45 for several hours. For disabled people, “adopting a wheelchair”is not a temporary(临时的) 46 .   

  I tried to find a 47 position and thought it might be restful,  48 kind of nice, to be 49 around for a while. Looking around, I 50 I would have to handle the thing myself!My hands started to ache as I 51 the heavy metal wheels. I came to know that controlling the 52 of the wheelchair was not going to be a(n) 53 task.   

  My wheelchair experiment was soon 54 . It made a deep impression on me. A few hours of“disability”gave me only a taste of the 55 , both physical and mental, that disabled people must overcome.   

36. A. curious about                  B. interested in  

C. aware of                                D. careful with  

37. A. cure                      B. prevent                 C. adopt              D. analyze  

38. A. instead            B. strangely  

C. as usual                      D. like me  

39. A. learning                B. working  

C. satisfying              D. relaxing  

40. A. convenient       B. awkward  

C. boring                   D. exciting  

41. A. height             B. force               C. skill                       D. weight  

42. A. locked             B. repaired                C. powered          D. grasped  

43. A. hands             B. feet                  C. keys                D. handles  

44. A. place               B. action              C. play                      D. effect  

45. A. operation        B. communication  

C. transportation       D. production  

46. A. exploration           B. education  

C. experiment                 D. entertainment  

47. A. flexible            B. safe  

C. starting                       D. comfortable  

48. A. yet                  B. just                  C. still                  D. even  

49. A. shown            B. pushed            C. driven             D. guided  

50. A. realized                B. suggested  

C. agreed                   D. admitted  

51. A. lifted               B. turned             C. pressed                 D. seized  

52. A. path                      B. position                C. direction          D. way  

53. A. easy                      B. heavy                    C. major                    D. extra  

54. A. forgotten         B. repeated  

C. conducted             D. finished  

55. A. weaknesses           B. challenges  

C. anxieties               D. illnesses  

第三部分 阅读理解(共两节, 满分40)  

第一节(15小题; 每小题2, 满分30)  

  阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(ABCD), 选出最佳选项。  

A  

  Some people will do just about anything to save money. And I am one of them. Take my family’s last vacation. It was my six-year-old son’s winter break from school, and we were heading home from   Fort Lauderdale   after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. I had meetings in   New York  , so I had to get back. But that didn’t mean my husband and my son couldn’t stay. I took my nine-month-old and took off for home.   

  The next day, my husband and son were offered more credits to take an even later flight. Yes, I encouraged—okay, ordered—them to wait it out at the airport to“earn”more Delta Dollars. Our total take:$1, 600. Not bad, huh?   

  Now some people may think I’m a bad mother and not such a great wife either. But as a big-time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.   

  I’ve made a living looking for the best deals and exposing(揭露)the worst tricks. I have been the consumer reporter of NBC’s Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade:A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in.   

  I tell you this because there is no shame in getting your money’s worth. I’m also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldn’t hesitate to spend on a good haircut. It keeps its shape longer, and it’s the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.   

56. Why did Delta give the author’s family credits?   

A. They took a later flight.   

B. They had early bookings.   

C. Their flight had been delayed.   

D. Their flight had been cancelled.   

57. What can we learn about the author?   

A. She rarely misses a good deal.   

B. She seldom makes a compromise.   

C. She is very strict with her children  

D. She is interested in cheap products.   

58. What does the author do?   

A. She’s a teacher.   

B. She’s a housewife.   

C. She’s a media person.   

D. She’s a businesswoman.   

59. What does the author want to tell us?   

A. How to expose bad tricks.   

B. How to reserve airline seats.   

C. How to spend money wisely.   

D. How to make a business deal.   

B  

  The baby is just one day old and has not yet left hospital. She is quiet but alert(警觉). Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it. She stares at it carefully. A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. As the cards change from one to the other, her gaze(凝视)starts to lose its focus—until a third, with three black spots, is presented. Her gaze returns; she looks at it for twice as long as she did at the previous card. Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?   

  Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes. Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects(a comb, a key, an orange and so on), changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves. Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again. Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two. The effect even crosses between senses. Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地)when the researchers started with drumbeats and moved to spots.   

60. The experiment described in Paragraph 1 is related to the baby’s    .   

A. sense of hearing  

B. sense of sight  

C. sense of touch  

D. sense of smell  

61. Babies are sensitive to the change in    .   

A. the size of cards  

B. the colour of pictures  

C. the shape of patterns  

D. the number of objects  

62. Why did the researchers test the babies with drumbeats?   

A. To reduce the difficulty of the experiment.   

B. To see how babies recognize sounds.   

C. To carry their experiment further.   

D. To keep the babies’ interest.   

63. Where does this text probably come from?   

A. Science fiction.   

B. Children’s literature.   

C. An advertisement.   

D. A science report.   

C  

  It happened to me recently. I was telling someone how much I had enjoyed reading Barack Obama’s Dreams From My Father and how it had changed my views of our President. A friend I was talking to agreed with me that it was, in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”. However, he then went on to talk about Mr Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all. I sensed that I was talking to a book liar.   

  And it seems that my friend is not the only one. Approximately two thirds of people have lied about reading a book which they haven’t. In the World Book Day’s“Report on Guilty Secrets”, Dreams From My Father is at number 9. The report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading, and as I’m not one to lie too often(I’d hate to be caught out), I’ll admit here and now that I haven’t read the entire top ten. But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one, George Orwell’s1984. I think it’s really brilliant.   

  The World Book Day report also has some other interesting information in it. It says that many people lie about having read Jane Austen, Charles Dickens, Fyodor Dostoevsky(I haven’t read him, but haven’t lied about it either)and Herman Melville.   

  Asked why they lied, the most common reason was to“impress”someone they were speaking to. This could be tricky if the conversation became more in-depth!  

  But when asked which authors they actually enjoy, people named J. K. Rowling, John Grisham, Sophie Kinsella(ah, the big sellers, in other words). Forty-two percent of people asked admitted they turned to the back of the book to read the end before finishing the story(I’ll come clean:I do this and am astonished that 58 percent said they had never done so).   

64. How did the author find his friend a book liar?   

A. By judging his manner of speaking.   

B. By looking into his background.   

C. By mentioning a famous name.   

D. By discussing the book itself.   

65. Which of the following is a“guilty secret”according to the World Book Day report?   

A. Charles Dickens is very low on the top-ten list.   

B. 42% of people pretended to have read 1984.   

C. The author admitted having read 9 books.   

D. Dreams From My Father is hardly read.   

66. By lying about reading, a person hopes to    .   

A. control the conversation  

B. appear knowledgeable  

C. learn about the book  

D. make more friends  

67. What is the author’s attitude to 58% of readers?   

A. Favorable.       B. Uncaring.   

C. Doubtful.                       D. Friendly.   

D  

The National Gallery  

 

  The National Gallery is the British national art museum built on the north side of   Trafalgar Square   in   London  . It houses a diverse collection of more than 2, 300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from   Trafalgar Square   by a ground floor entrance.   

Layout:  

  The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th- to 15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.   

  The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titian and Veronese.   

  The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.   

  The East Wing houses 18th- to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh.   

Opening Hours:  

  The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm(Fridays 10 am to 9 pm)and is free, but charges apply to some special exhibitions.   

Getting There:  

  Nearest underground stations:Charing Cross(2-minute walk),   Leicester Square  (3-minute walk), Embankment(7-minute walk), and  Piccadilly Circus (8-minute walk).   

68. In which century’s collection can you see religious paintings?   

A. The 13th.                  B. The 17th.   

C. The 18th.                   D. The 20th.   

69. Where are Leonardo da Vinci’s works shown?   

A. In the East Wing.   

B. In the main West Wing.   

C. In the Sainsbury Wing.   

D. In the North Wing.   

70. Which underground station is closest to the National Gallery?   

A.  Piccadilly Circus .   

  B. Leicester Square  .   

C. Embankment.   

D.  Charing Cross .   

第二节(5小题; 每小题2, 满分10)  

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。  

  Business is the organized approach to providing customers with the goods and services they want. The word business also refers to an organization that provides these goods and services. Most businesses seek to make a profit(利润)—that is, they aim to achieve income that is more than the costs of operating the business.  71 Commonly called nonprofits, these organizations are primarily nongovernmental service providers.  72   

  Business management is a term used to describe the techniques of planning, direction, and control of the operations of a business.  73 One is the establishment(制定)of broad basic policies with respect to production; sales; the purchase of equipment, materials and supplies; and accounting.  74 The third relates to the establishment of standards of work in all departments. Direction is concerned primarily with supervision(监管)and guidance by the management in authority.  75   

A. Control includes the use of records and reports to compare actual work with the set standards for work.   

B. In this connection there is the difference between top management and operative management.   

C. Examples of nonprofit businesses include such organizations as social service agencies and many hospitals.   

D. However, some businesses only seek to earn enough to cover their operating costs.   

E. The second aspect relates to the application of these policies by departments.   

F. In the theory of business management, organization has two main aspects.   

G. Planning in business management has three main aspects.   

  

第四部分 写作(共两节, 满分35)  

第一节 短文改错(10小题; 每小题1, 满分10)  

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处, 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。  

  增加:在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。  

  删除:把多余的词用斜线(\)画掉。  

  修改:在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。  

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;   

2. 只允许修改10, 多者(从第11处起)不计分。  

  I hardly remember my grandmother. She used to holding me on her knees and sing old songs. I was only four when she passes away. She is just a distant memory for me now.   

  I remember my grandfather very much. He was tall, with broad shoulder and a beard that turned from black toward gray over the years. He had a deep voice, which set himself apart from others in our small town, he was strong and powerful. In a fact, he even scared my classmates away during they came over to play or do homework with me. However, he was the gentlest man I have never known.   

第二节 书面表达(满分25)  

  假定你是李华。请你给笔友Peter写封信, 告诉他你叔叔李明将去他所在城市开会, 带去他想要的那幅中国画, 同时询问他是否可以接机。信中还需说明:  

  李明:高个子, 戴眼镜  

  航班号:CA985  

  到达:86日上午11:30  

  注意:1. 词数100个左右;   

2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯;   

3. 开头语和结束语已为你写好。  

Dear Peter,   

  How are you doing?   

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   

  Looking forward to your reply.   

Yours,   

Li Hua  

答案解析  

1~5.  ACACB                        6~10.  BBABA  

11~15.  BACAA              16~20.  BCBCC  

21. B 考查情景交际。句意:——怎么, 这不就是普通蔬菜汤么? ——就是啊, 女士。这是我们今天的汤。A项表示让我来看看”; B项表示确实是”; C项表示区区小事何足挂齿”; D项表示我也不  

22. B 考查非谓语动词。句意:他们写作课上可能还剩下一个名额, 你可以去碰碰运气。leave在此处表示剩下”, 和被修饰词place之间是被动关系, 所以用过去分词。left经常作后置定语, 表示剩下的  

23. D 考查动词辨析。句意:尽量能控制咳嗽就别咳嗽, 因为会伤到肺。check检查; allow允许; stop停止; help帮助。can help(doing)sth. 表示阻止或避免()某事  

24. C 考查时态。句意:如果我们现在不着手保护环境, 今后会后悔。如果条件状语从句是对客观事实的假设, 不是虚拟语气, 从句中用一般现在时, 主句中常用一般将来时。根据主句中we’ll可知此处用一般现在时。  

25. A 考查固定搭配。句意:托尼几乎连鸡蛋都不会煮, 更不必说做晚餐了。still less是固定搭配, 表示更少, 更不, 何况, 更不用说  

26. D 考查名词性从句。句意:警察发现了疑似失窃的古老雕像。found后是宾语从句, 从句中无主语, AD两项是连接代词, 能在名词性从句中作主语, BC两项是连接副词, 不能在名词性从句中作主语。which表示哪一个”, 有范围限制; what表示……一切事”, 表示泛指。  

27. A 考查时态。句意:初识Bryan, 我不喜欢他, 但是现在改变了看法。前半句叙述过去的事情, 后半句描述现在的情况。现在完成时表示到目前已经发生的事情; 一般现在时表示经常性、有规律性的事或客观真理。此处强调我已经改变看法, 所以用现在完成时。  

28. B 考查动词不定式的省略。句意:司机想把车停在路边, 但是警察提醒他不可以。此处是ask sb. to do的被动语态形式, 所以首先排除CD两项。动词不定式符号to指代前面的to park his car near the roadside, 为了避免重复, 直接用to  

29. C 考查情态动词。句意:不管她怎么用力推, 门总是打不开。shouldn’t不应该, couldn’t主观的不能, wouldn’t不肯, 不可能, 总是不; mightn’t可能不。  

30. B 考查动词短语。句意:在最后一刻, 汤姆决定添加一个新的角色以使故事感觉更真实。put up举起, 建立; put in加入, 放入; put on穿上, 上演; put off推迟。  

31. A 考查冠词。句意:印度在长期抗争后, 1947年获得独立。independence是不可数名词, 在其前面通常不加冠词; struggle表示努力, 奋斗, 常用作单数, 在其前面加不定冠词。  

32. D 考查连词。句意:无从知晓为何一个人会有重大发现而另一个似乎有同样聪慧的人却没能做到。根据句意可知, 前后之间是对比转折的关系。while可以表示对比转折, 意思是然而  

33. C 考查as引导的非限制性定语从句。句意:常言道:“人不可貌相。”as引导非限制性定语从句时, 从句用正常的语序, as在从句中作主语、宾语或表语。as the old saying goes是固定表达, 表示常言道, 俗话说  

34. D 考查介词。句意:为了完成这项任务, 我们真是分秒必争。值得庆幸的是, 我们完成了。a race against time表示与时间赛跑”, 是固定搭配。  

35. A 考查非谓语动词。句意:阳光明亮而刺眼, 在地上投射出轮廓清晰的影子。throw这一动作和主语sunlight之间是主动关系, 且强调一种自然的结果, 所以应用动词-ing的主动形式。BD两项和sunlight之间是被动关系; C项表示意外的结果。  

【文章大意】本文作者作为一个健康的人参加了一个体验残疾人遇到困难的团体活动, 在这个活动中体会到了残疾人的不易。  

36. C 词语辨析题。此处指这个活动让我们多了解残疾人面对的问题。curious about……好奇; interested in……感兴趣; aware of知道; careful with……细心。  

37. C 词汇复现题。根据下一段的adopting a wheelchair可知。cure治疗; prevent阻止; adopt采用, 收养; analyze分析。  

38. D 逻辑推理题。根据下文可知作者选了轮椅, 所以此处指像我一样的一些人选择了轮椅。like me像我一样。  

39. A 逻辑推理题。因为这次的活动是让人们更多地了解残疾人遇到的困难, 所以此处指坐在轮椅上是一次学习(learning)的体验。satisfy使……满意, 满足; relax放松。  

40. B 逻辑推理题。根据下文作者在坐轮椅时遇到的困难可知, 此处指作者以前没有想到使用轮椅会是这样不方便。convenient方便的; awkward造成困难、尴尬或不便的; boring令人厌烦的; exciting令人激动的。  

41. D 背景常识题。作者一坐到轮椅上, 轮椅就移动了。根据常识可知, 应该是一个人的体重使它移动。height高度; force暴力, 军事; skill技能, 技巧; weight重量。故选D  

42. A 逻辑推理题。根据上一句提到的轮椅移动, 说明轮子没有被固定在某处。lock, 使固定; repair修理; power提供动力; grasp抓住。  

43. B 词汇复现题。根据下一句中的footrest(脚凳)可知。  

44. A 固定搭配题。句意:我用了很长时间才使脚凳处于适当的位置。into place处于适当的位置; into action付诸实施; into play发生作用; into effect开始使用。  

45. C 逻辑推理题。根据上下文可知, 作者坐的这把轮椅是他要用几个小时的交通工具。operation操作; communication交流; transportation运输; production生产、产量。  

46. C 词汇复现题。根据最后一段的My wheelchair experiment可知选Cexploration勘查; education教育; experiment实验; entertainment娱乐。  

47. D 词语辨析题。根据restful(使人感到悠闲的, 闲适宁静的)可知此处选comfortable(舒适的)flexible灵活的; safe安全的; start开始。  

48. D 逻辑推理题。此处指被推一会儿是易于休息的甚至(even)是不错的。  

49. B 固定搭配题。show sb. around领某人参观; push sb. around推着某人到四处去; drive sb. around开车送某人到各地; guide sb. around领某人到各处。根据下一句中的I would have to handle the thing myself可知此处指作者想让其他人推着他。故选B  

50. A 词语辨析题。句意:向四周看了看, 我意识到(realize)我不得不自己做这件事。suggest建议; agree同意; admit承认。  

51. B 背景常识题。我们都知道残疾人是用双手转动轮子的, 所以选Blift举起; turn转动; press, ; seize抓住。  

52. C 逻辑推理题。句意:我开始意识到控制轮椅的方向(direction)是很难的。  

53. A 逻辑推理题。根据上下文可知, 作者通过这次体验, 知道了控制轮椅的方向不是容易的事情。故选A  

54. D 逻辑推理题。此处指这次体验不久就结束了。forget忘记; repeat反复; conduct指挥; finish完成。  

55. B 词语辨析题。这次残疾体验让我知道了残疾人必须面对的体力和精神上的挑战(challenge)weakness缺点; anxiety焦虑; illness疾病。  

【文章大意】作者讲述了自己是一个不惜一切存钱的人, 在一些家庭开支方面, 她很节省, 但是在一些方面她也追求高质量。  

56. A 推理判断题。根据第一段的The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. 可知, 是因为预订这次航班的人太多, 所以Delta航空公司给我们钱让我们第二天离开。由此可知选A  

57. A 推理判断题。根据第三段的as a big-time bargain hunter可知, 作者追求划算的交易, 所以一般她不会错过这样的事情。故选A  

58. C 细节理解题。根据第四段的I have been the consumer reporter of NBC’s Today show for over a decade. 可知, 作者是一名记者。故选C  

59. C 主旨大意题。作者通过讲述自己的经历, 告诉我们要抓住机会存钱, 但在有些方面也要敢花钱, 这说明我们要明智地消费。故选C  

【文章大意】本文通过实验表明了初生婴儿对眼前的图形和声音的变化是有反应的。  

60. B 细节理解题。根据第一段的She stares at it. . . her gaze starts. . . 以及Her gaze returns; she looks at it. . . 可知, 这个实验和婴儿的视力有关。故选B  

61. D 推理判断题。根据第一段和第二段的第二句可知当两个变成三个或三个变成两个时, 婴儿会产生浓厚的兴趣。故选D  

62. C 推理判断题。根据文章最后一句可知, 敲鼓的目的还是为这个实验服务。所以选C  

63. D 推理判断题。这篇文章主要讲述了一个实验, 所以本文应摘自一篇科学报道。故选D  

【文章大意】作者主要阐明了自己对一些人的看法, 那就是有些人没有读过一些名著也不了解一些著名的作家, 却撒谎说他们读过这些名著也读过这些著名的作家的信息, 但也有些像作者这样从来不撒谎的人。  

64. D 推理判断题。根据第一段的内容可知, 作者的朋友说他读过奥巴马的Dreams From My Father, 但是他却以一种不了解奥巴马的背景的方式谈论奥巴马, 据此作者判断出他撒谎了。故选D  

65. B 推理判断题。根据第二段的内容可知, “Report on Guilty Secrets”揭露了三分之二的人撒谎说他们读过一些没有读过的书, 其中42%的人撒谎说他们读过George Orwell1984。由此可知选B  

66. B 细节理解题。根据第四段的内容可知, 撒谎说他们读过一些名著, 想给人留下印象, 好像自己知识渊博。故选B  

67. C 推理判断题。文章最后一句I do this and am astonished that 58 percent said they had never done so中的astonished(吃惊的)表明作者不相信58%的人说的话。故选C  

【文章大意】本文主要介绍了英国的The National Gallery  

中的13th-century religious paintings可知选A  

69. B 细节理解题。根据Layout中的The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci可知。  

70. D 细节理解题。根据Getting There中的对Nearest underground stations的介绍可知Charing Cross是最近的。故选D  

71~75. DCGEA  

短文改错  

I hardly remember my grandmother. She used to holding me on her knees and   

hold  

sing old songs. I was only four when she passes away. She is just a distant memory  

passed  

 for me now.   

I remember my grandfather very much. He was tall,  with broad shoulder  

well/clearly                 shoulders  

and a beard that turned from black toward gray over the years. He had a deep voice,  

to/into  

which set himself apart from others in our small town, he was strong and   

him                              and  

  powerful. In a fact,  he even scared my classmates away during they came over to  

when  

 play or do homework with me. However,  he was the gentlest man I have never  

ever  

 known.   

1. 【解析】第二句的holding→hold。此处是used to表示过去常常”, 后面接动词原形。  

2. 【解析】第三句的passes→passed。根据句中的I was only four可知, 此处讲的是过去的事情, 用一般过去时。  

3. 【解析】第五句的much→well/clearly。根据下文的描述可知, 作者对自己的祖父记忆犹新。所以把much改为well/clearly  

4. 【解析】第六句的shoulder→shouldersshoulder是可数名词, 人有双肩, 所以用复数形式。  

5. 【解析】第六句的toward→to/intoturn from A to/into B表示由一种状况转为另一种状况  

6. 【解析】第七句的himself→him。此处指深沉的声音使他和其他人不同。  

7. 【解析】第七句的第二个he前面加andhe was strong and powerfulHe had a deep voice是并列关系。  

8. 【解析】去掉第八句的aIn fact是固定短语, 表示事实上  

9. 【解析】第八句的during→whenduring是介词, 不能引导状语从句, when是连词, 可以引导状语从句, 从句中的动词既可是短暂性动词也可是延续性动词。此处需要表示时间的连词, 所以用when  

10. 【解析】第九句的never→ever。此处表示他是我认识的最温和的人。由此可知用ever  

书面表达  

Dear Peter,   

  How are you doing?   

  I’m writing to tell you that my uncle Li Ming is going to your city for a conference, and I’ve asked him to bring you the Chinese painting you have asked for before.   

  Also, I’d like you to do me a favor. Would you please meet my uncle at the airport and take him to his hotel since this is his first visit to the   U. S.   ? Thank you in advance.   

  His flight number is CA985, and it will arrive at 11:30 am, August 6. My uncle is tall and he is wearing glasses. And he will be in a blue jacket.   

  Looking forward to your reply.   

Yours,   

   

   

Li Hua